Licheni

Proveniența lichenilor este din zona Cercului Polar, având culoarea albului Arctic și reprezintă o sursă de hrană a renilor pe perioada iernii. De aici și denumirea de “ mușchiul renilor” sau “reindeermoss”. Lichenii sunt produsul ideal pentru decorațiuni interioare, pereți verzi și litere volumetrice.

Lichenii, ca și mușchii bilă și plați, sunt culeși manual din țările nordice și au o origine controlată, protejând astfel mediul înconjurător. Producătorii nu culeg mușchiul din același loc, timp de 5-6 ani și nu diminuează hrana renilor, nu afectează habitatul sau mediul. Culegătorii imită mișcările renilor în timpul culesului, astfel încât să se integreze perfect în habitatul pădurilor nordice.

Culoarea lor naturală este alb/bej. Producătorul a creat 20 de culori conform codurilor de culoare Pantone, cele mai utilizate fiind cele naturale în nuanțe de alb, bej, verde și maro.
Vopsirea muschilor este una naturală, nu este toxică și protejează mediul înconjurător.
În cazul în care umiditatea scade sub 50%, lichenii își schimbă culoarea și volumul și își revin la forma inițială dacă umiditatea crește la peste 50%. Dacă depășește 50%, Reindeer Moss devine un dezumidificator optim.

licheni

Culori disponibile:

error: Content is protected !!